RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Poëziefestival Het Park Vertelt - Oosterbeek

Impressie van het festival

Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’ vindt jaarlijks op een mooie zondagmiddag in augustus plaats onder en rond ‘De Luifel’ in Park Hartenstein in Oosterbeek.

Een gezellig festival met optredens van befaamde dichters, een poëzie- en beeldende kunstwedstrijd en een markt van lokale ondernemers die zich verbonden voelen.
Onder het genot van een hapje of drankje je laten verrassen, verleiden of ontroeren door poëzie.
Voor kinderen wordt er altijd een leuke activiteit georganiseerd.

Dit jaar (2018) vond het festival plaats op zondag 26 augustus, 13.30 uur en waren de dichters Charlotte Van den Broeck, Marieke Lucas Rijneveld en Laurens Hoevenaren uitgenodigd.

De muzikale omlijsting was van Jan Terlouw Junior & The Nightclub.
Wegens ziekte had Marieke Lucas Rijneveld afgezegd; zij werd vervangen door Helena Hoogenkamp, schrijver en theatermaker.

Helaas verhinderde het volume van de muziek van Jan Terlouw jr. &The Nightclub, die veelvuldig en na iedere programmaonderdeel bijna een kwartier optrad, de mogelijkheid om met bezoekers en kraamhouders in gesprek te gaan.

Klik hier voor het programmaboekje [1.455 KB] . Zie voor meer informatie: www.hetparkvertelt.nlLaurens Hoevenaren droeg naast nieuw werk ook voor uit de bundel “Hoe ver is veilig hiervandaan?” (helaas uitverkocht), en “Het land dat ieder draagt” (uitgave van de Geiten Pers). In deze laatste bundel zijn alle gedichten opgenomen die hij als dorpsdichter (2016-2018) voor de gemeente Brummen schreef.

Naar aanleiding van het gedicht “Een kind’" uit deze bundel, dat hij schreef ter gelegenheid van de Internationale Coming Out dag, vertelden diverse bezoekers hem ervaringen uit hun persoonlijk leven, althans voor zover het volume van de muziek het toeliet. Voor de tekst van het gedicht klik hier.

De bundel “Het land dat ieder draagt” is onder andere verkrijgbaar bij boekhandel Hijman Ongerijmd en via de website van de Geiten Pers.

De Geiten Pers geeft ongeveer twee keer per jaar een boekje uit met een verhaal dat zich afspeelt in of vlakbij de gemeente Brummen, geschreven door een professionele auteur.
Vaste ingrediënten zijn de zorgvuldige vormgeving, de kwaliteit van het papier, de manier van binden (cahiersteek), het formaat van 16 x 16 cm en de link met de gemeente Brummen in ruime zin.

Recente uitgaven zijn bijv. van Jolande Withuis, A.L. Snijders, Coen Simon, Cornelius Rogge, Wim Brands, Lydia Rood, Joke Hermsen, Agave Kruijssen en Kees ’t Hart.

Marieke Lucas Rijneveld  
Foto: Atlascontact
Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies‘, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Haar voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, Lowlands, Saint Amour, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor.
In januari 2018 verscheen haar debuutroman ‘De avond is ongemak’ bij Atlas Contact, en werd uitgeroepen tot boek van de maand bij DWDD.
Charlotte Van den Broeck Foto: 8weekly
In 2012 schreef Charlotte van den Broeck op 21-jarige leeftijd haar eerste gedicht en vanaf dat moment ging het allemaal in sneltreinvaart. Met optredens bij De Sprekende Ezels (Antwerpen) werd deze Vlaamse dichteres al snel opgemerkt. In 2013 eindigde zij binnen de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd.

Hoewel Charlotte van den Broeck eerst alleen bekendheid genoot in Vlaanderen, groeit sinds een paar jaar ook haar faam in Nederland. Zo sloot ze in 2015 in Utrecht de Nacht van de Poëzie af, debuteerde ze bij de Amsterdamse uitgeverij De Arbeiderspers met haar veel geprezen bundel Kameleon (ze ontving hier tevens de Herman de Coninckprijs 2016 voor) en begin 2017 verscheen bij dezelfde uitgeverij ook haar tweede bundel Nachtroer.