U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Bestellen debuutbundel

Op 30 mei 2015 verscheen het debuut van Laurens Hoevenaren, getiteld:

Hoe ver is veilig hiervandaan?

Met voorwoord van Louise O. Fresco

VOOR BESTELLEN KLIK OP DE BUTTON HIERONDER

Hieronder een BESCHRIJVING van de BUNDEL
Prijs € 17,50
Beschikbaarheid Nu leverbaar
Introductie 30 MEI 2015
Bindwijze Boek, paperback
Formaat 200x200 mm
Genre Poëzie
Aantal pagina's 68
ISBN/ISBN13 9789462661080
NUR poëzie

De dichtbundel geeft een representatief beeld van mijn eerste werk. Het is bovenal zijn weerslag van een ontdekkingsreis, een zoektocht naar verbinding en geborgenheid.
Deze zoektocht komt in vijf thema’s terug.

Achtereenvolgens zijn dat:

I Marmeren zonlicht Oorlog en vrede
II Een vrijer land Jeugd en verlangen
III Je kan niet hechten zonder schade Relaties
IV Zelfs in mijn dromen figurant Dood en vergankelijkheid
V Wie in woestijnen zingt Hoop en troost

Vandaar de titel: 'Hoe ver is veilig hiervandaan?'

Louise O. Fresco schrijft in het voorwoord:

In de gedichten van Laurens Hoevenaren komen heel veel (…) weloverwogen formuleringen voor, een paar woorden die niet zomaar een fraai beeld oproepen, maar ons denken verdiepen en op een ander plan zetten. Zoals in alle poëzie zit de kracht in de abstractie achter de concrete beelden. In het gedicht waar de regel over de gracht voor komt, Koningskinderen, voel je in iedere zin het verlangen. Een verlangen dat eigenlijk overal terug te vinden is, tussen de klassieke thema's en de bijna alledaagse beschrijvingen (...) Er is altijd een zweem van drama in dat verlangen, ieder bestaan, zo wordt ons voorgehouden, is precair. En zo is het.

Laurens Hoevenaren schrijft sinds enkele jaren gedichten. Na diverse prijzen en nominaties won hij op 4 februari 2015 de gedeelde eerste prijs van de Nationale Turing gedichtenwedstrijd met het gedicht: 'De zotte Charlotte'.

De jury, bestaande uit: Anne Vegter, Joke Hermsen, Ingmar Heytze, Philip Hoorne en Françoise Geelen oordeelde over dit gedicht:

'Een messcherp beeld van een historisch drama. De poëticale merites van dit gedicht zijn treffend: het leest lekker weg en heeft een rijke klankkleur.'

Ook zijn gedicht ‘Koningskinderen’ eindigde in de top tien.

Een paar maanden eerder had Laurens Hoevenaren ook al een wedstrijd gewonnen van de Belgische uitgeverij vzw de Scriptomanen, rond het thema 'Oorlog en vrede', met twee gedichten: 'Hoe ver is veilig hiervandaan?' en 'Soldaatje spelen'. Vanzelfsprekend zijn deze gedichten in de bundel opgenomen.

En hoe ver veilig hier werkelijk vandaan is?

Dat antwoord is aan de lezer.