RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Links

Links

LINKPAGINA

Op deze pagina staan voor u wellicht interessante links naar uitgeverijen, auteurs, schrijversverenigingen, e.d..

NUTTIGE LINKS

NUTTIGE LINKS

BUURTKANAAL is het online dorpsplein voor, door en met bewoners uit de gemeente Brummen. Voortrekkers zijn een aantal enthousiaste buurtverbinders. De website www.buurtkanaal.nl is op 12 september 2015 officieel gelanceerd.

SCHRIJVERSORGANISATIES

SCHRIJVERSORGANISATIES

VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS (VSenV) behartigt de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse schrijvers (in vele soorten) en literaire vertalers.

SCHRIJVERS

SCHRIJVERS

WIM DANIËLS is schrijver van woordenboeken, boeken over taal, jongerenromans, informatieve boeken voor de jeugd, enzovoort.

AGAVE KRUIJSSEN zit vertellen in het bloed en ze is dol op geschiedenis: die twee passies vind je terug in haar boeken.

INGMAR HEYTZE is dichter, schrijver, columnist, performer en presentator. Hij publiceerde tien dichtbundels. De meest recente, Ademhalen onder de maan, verscheen in 2012.

GELDERSE DICHTERS/SCHRIJVERS Tientallen schrijvers hebben door de eeuwen heen een band gehad met de oostelijke Veluwezoom, al was die band niet altijd even gelukkig: Simon Vinkenoog moest op achtjarige leeftijd om gezondheidsredenen naar het vakantiekoloniehuis voor kinderen in Ellecom en vond het er verschrikkelijk. Elsbeth Etty en ruim een halve eeuw eerder Henriëtte Roland Holst hebben in Velp op een internaat gezeten waar ze beiden zeer ongelukkig waren.

SCHRIJVERSPAD VELUWEZOOM Het Schrijverspad Veluwezoom is een literaire en toeristische voettocht van Rhenen naar Dieren langs 100 schrijverslocaties. Het wandelboek beschrijft een voettocht in etappes van ongeveer 14 km in 5 dagen en bevat 26 topografische kaarten. Het traject is ook met GPS-apparatuur te volgen, dus verdwalen is niet meer nodig. Voor meer info zie de website.

PO╦ZIETIJDSCHRIFTEN

PO╦ZIETIJDSCHRIFTEN

POËZIEPUNTGL in een driemaandelijks tijdschrift, presenteert Gelderse dichters, gevestigde en aanstormende talenten. Het blad geeft informatie over Gelderse poëzie en over mensen die daar op een bijzondere manier een band mee hebben.

POËZIECLUB In ons poëzietijdschrift AWATER - het grootste literaire tijdschrift van Nederland - vindt u nieuws, achtergronden en recensies over poëzie.


DE GIDS is het oudste literaire en algemeen culturele tijdschrift van Nederland en een van de langstbestaande tijdschriften van deze soort ter wereld.


DEUS EX MACHINA is een driemaandelijks tijdschrift voor actuele literatuur uit binnen- en buitenland.


MEANDER literair e-zine is wil literatuur onder de aandacht brengen van een breed publiek en vormt een podium voor aankomende auteurs.
Meander wordt gemaakt zonder winstoogmerk en uitgegeven door de Stichting Literatuursite Meander


POËZIEKRANT Poëzie promoten en populariseren via een literair tijdschrift, dat was meer dan een kwarteeuw geleden het plan van Willy Tibergien, die 5 jaar later het Poëziecentrum oprichtte. Sinds 1976 stuurt het Poëziecentrum om de twee maanden Poëziekrant de wereld in.

UITGEVERIJEN

UITGEVERIJEN

VAN DALE LEXICOGRAFIE BV (ook wel Van Dale) is een uitgeverij van woordenboeken, gevestigd in Antwerpen en Utrecht. De uitgeverij is genoemd naar Johan Hendrik van Dale (1828-1872), de grondlegger van het bekendste Nederlandse woordenboek in zijn huidige vorm.

GODIJN PUBLISHING is een uitgeverij die o.a. de boeken van de schrijvers van SchrijvenInHoorn uitgeeft en daarnaast andere romans.

CULTURELE ORGANISATIES

CULTURELE ORGANISATIES

DE VRIENDEN VAN DE HOFVIJVER hebben als missie:
a. het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving
b. het stimuleren van samenwerking tussen bewoners instellingen en bedrijven in het gebied
c. het organiseren van culturele activiteiten rond de Hofvijver.

DE BOEKENSTEUN organiseert jaarlijks literaire lezingen in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek.

DE CULTURELE STICHTING GEMEENTE BRUMMEN
De website van de Culturel Stichting is dè virtuele ontmoetingsplaats voor culturele organisaties, instellingen en verenigingen in de gemeente Brummen.

CULTUURCAFÉ D'N DWINGEL opgericht in 2010, is sedert 15 november 2013 een Stichting die zich inzet voor de organisatie van overwegend kleinschalige culturele activiteiten en evenementen in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

TURING GEDICHTENWEDSTRIJD De Turing Gedichtenwedstrijd is de jaarlijks terugkerende wedstrijd voor het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar. Deelname en jurering gebeuren op basis van anonimiteit.

BOEKENSITES

BOEKENSITES

AMAZON is een site waar je boeken kan bestellen of waar je eventueel in samenwerking een boek uit kan brengen.